Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

LUMIKUONOLA

Keitä me olemme?

Kennelnimen haltijana on Mari, puolisonaan Arto ja omat lapsemme, jo maailmalle lentäneinä.

Ensimmäiset Lumikuonot, schapendoes pennut syntyivät meille vuonna 1997. Vuonna 2006 syntyi ensimmäinen havannankoira pentue ja ensimmäinen cavalier kingcharlesinspanieli pentue syntyi vuonna 2011. Kasvatustyötä 25 vuotta.

Kasvateistani löytyy Suomen muotovalioita, sekä useita kansainvälisiä ja eri maiden valioita ja voittajia. Lumikuonoja on myös harrastuskoirina missä koiria on yltänyt myös agility- ja tottelevaisuusvalionarvoon asti. Lumikuonoja on mukana myös paimennusharrastuksessa sekä pelastuskoiratoiminnassa. Lumikuonoja on matkannut myös ulkomaille; Ruotsiin, Kanadaan ja Norjaan mutta kovin halukas en ole koskaan ollut ulkomaille pentuja myymään.

Omat koirani ovat terveystutkittuja ja niille on suoritettu niin rekisteröintiin vaadittavat kuin myös vapaaehtoisiakin tutkimuksia. Myös koirieni luonnetta olen pyrkinyt testeillä mittauttamaan ja työominaisuuksia, schapendoesien paimennustaipumusta testauttamaan.

Mistä kaikki sitten alkoi?

Vuonna 1993 syntyi ensimmäinen schapendoesini, Nalle-Haukun Anneke ”Nana”. Nanasta ei koskaan tullut äitikoiraa koska sen kohtu jouduttiin poistamaan mutta Nana eli kuitenkin pitkän ja menetyksellisen elämän, aina 14 vuotiaaksi asti. Nanan kuvan olen aikoinaan valinnut Lumikuono logoksi ja se on logona edelleen.

Ensimmäinen Lumikuonolan schapendoes äitikoira oli meillä lainassa ollut, Ranskan tuonti Gatine Du Clos De Gervalines ”Viivi” ja lainassa meillä oli myös Nalle-Haukun Bianca ”Bianca”. Seuraava pentue syntyi, aikuisena ostamalleni schapendoesille; Nalle-Haukun Eleonoora ”Milli” ja sitten seuraavat Hollannin tuonneille Flairamy’s Helena ”Ellu” ja Flairamy’s Ksantippa ”Hipsu”. Siinä ne ovatkin, viisi schapendoes emälinjaa joista yhtä lukuun ottamatta ne ovat kasvatustyöni perustana myös tänä päivänä, omia sukupolvia emälinjoissa aina jopa 7.polveen asti.

Havannankoirissa on vain yksi emälinja missä kantanarttuna Bellezza’s Keep Me Tight ”Esmi” ja cavaliereissa kantanarttuna Breeze On Royal Touch mutta näissä kasvatustyötä vasta vain muutama sukupolvi.

Perheemme rakkaana pandakarhuna on elänyt myös landseerimme ”Iita”, Dingelin Le Favore.

Mitä kaikkea koiraharrastuksessa?

Olen aina ollut melko aktiivinen koirayhdistystoimija.

Olen Suomen Schapendoes ry:n perustaja- sekä kunniajäsen ja toimin yhdistyksen hallituksen sekä jalostustoimikunnan jäsenenä. Luottamustehtävänä on myös Suomen Kennelliiton valtuuston jäsenyys. Salpausselän Kennelpiirissä toimin aluekouluttajana ja olen Kennelliiton hyväksymä mikrosirutunnistusmerkitsijä sekä virallinen näytteenottaja, polveutumis- sekä terveystutkimuksiin tarvittavan DNA-näytteen ottamiseksi. Näyttelypuolella toimin kehäsihteerinä ja paimennusharrastuksessa, paimennuskokeiden koetoimitsijana. Ansioistani koiraharrastustoiminnasta olen huomionosoituksena saanut sekä rotujärjestön; Suomen Seurakoirayhdistyksen että Kennelliiton kultaisen ansiomerkin. Olen myös Suomen Seurakoirayhdistyksen kunniajäsen.

Lumikuonolan toimintaperiaatteena

voisi sanoa aina olleen sen, että meiltä pennun voi varata vasta sen nähtyään ja tämä perustuu siihen että koskaan ei tulisi ostaa mitään, sen ensin nähtyään. Tähän perustuu myös se että pentua ei myöskään voi varata vasta kun sen on nähnyt ja tietää että haluaa sen ostaa. Koskaan emme myöskään ole olleet huolissamme että pennut eivät omaa kotiaan löytäisi vaan pyrkineet tekemään parhaita mahdollisia yhdistelmiä, käyttämällä terveystutkittuja ja terveitä, sekä luonteeltaan rotutyypillisiä vanhempia ja yhdistelmiä missä vanhempien sukupolvissa ei merkittävää lähisukulaisuutta ole.

Meille olette tervetulleita tutustumaan rotuihin, aikuisiin koiriin kun pentuihinkin. Ostopakkoakaan ei ole, eli tutustumaan saa tulla myös muuten vaan. Aikuisia koiria meillä ei ole myytävänä. Aikuiset koirat ovat perheemme jäseniä, niiden arvokkuus jatkuu meille myös ”mummokoirina”, eli myös sen jälkeen kun niillä ei pentuja enää tehdä ja asuvat kanssamme loppuun asti.

Kasvattajana olen kasvattejani varten käytettävissä aina ja soittaa saa, jos ei muuta niin kuulumisia kertoen.

Kaikkea hyvää – hyvää elämää koiran kanssa toivottavat Lumikuonolan väki.

 

 

Nalle-Haukun Anneke "Nana"

  Lumikuono logo
     
Gatine Du Clos Des Gervalinen "Viivi"  

Nalle-Haukun Bianca "Bianca"

     
Nalle-Haukun Eleonoora "Milli"   Flairamy's Helena "Ellu"
     
Flairamy's Ksantippa "Hipsu"   Bellezza's Keep Me Tight "Esmi"
     
Breeze On Roayal Touch "Onerva"   Dingelin Le Favore "Iita"